Vrh „M“ Niktel (CZ)

* říjen 2024náš vlastní odchov
Vrh „M“ Niktel (CZ)

UPDATE 3. 10. 2024 – Rezervace naplněny. V případě zájmu o štěňátko zbývají poslední volné rezervace ve vrhu N, očekávaném na přelomu října a listopadu 2024. Další vrh je pak plánován na jaro 2025.

————

UPDATE 17. 9. 2024 – Březost potvrzena! Předpokládaný termín porodu 19.-21.10.2024.

————

UPDATE 4. 9. 2024 – Rezervace na feny z tohoto vrhu již nepřijímáme, na pejska zbývá pslední volné místo k rezervaci. Pokud máte zájem o štěňátko fenky, volte prosím vrh N.

————

UPDATE 23. 8. 2024 – Máme nakryto, cesta za krycím psem do Francie byla úspěšná. V druhé polovině září budeme netrpělivě čekat na potvrzení březosti na ultrazvuku.

————

UPDATE 19. 8. 2024 – V nejbližších dnech plánujeme cestu na krytí s Daiminkou do Francie. Jakmile vyšplhá výše progesteronu do potřebné výše, vyrážíme.

————

Koncem října 2024 očekáváme narození štěňátek z vrhu „M“, pokud příroda dá a vše klapne podle plánu. Štěňátka budou krátkosrstá i dlouhosrstá s předpoklady klidných vyrovnaných povah, vhodných např. do rodin s dětmi a jako parťáci pro každodenní aktivity.

Rezervace otevřeny, zbývají poslední volná místa k rezervaci. Pokud máte zájem ucházet se o štěňátko z tohoto či některého z budoucích vrhů, prosím, neváhejte nás kontaktovat.

Štěňátka:

Všechna štěňátka u nás postupně prochází promyšleným socializačním programem o mnoha fázích. Socializaci věnujeme velkou pozornost a soustředíme se na to, aby štěňátka od nás následně odcházela sebevědomá, socializovaná a nebojácná. Začínáme velmi brzy, již pár dní po porodu, a pokračujeme postupně jednotlivými navazujícími fázemi, dle vývoje štěňat a úměrně k jejich věku. Pokud štěňátka zůstávají do 8 týdnů (běžný odběr v rámci ČR), jedná se zhruba o 30 různých fází. Pokud z důvodu exportu a předpisů cílové země musí zůstat déle, může se jednat až o 50 socializačních fází. Každou část socializace natáčíme na videa a zasíláme budoucím majitelům, příp. vybraná videa zveřejňujeme na našem webu, Youtube kanále a na FB stránce naší chovatelské stanice. Pro jasnější představu, jak u nás socializace probíhá a co která fáze znamená, si můžete přečíst u předchozích vrhů, příp. shlédněte jednotlivá publikovaná socializační videa – YT playlist věnovaný přímo socializaci naleznete zde.

Štěňátka z vrhu M budou mít velmi zajímavý rodokmen s krevními liniemi z celé Evropy , po mamince i z Austrálie a po tatínkovi z Ruska s řadou velmi úspěšných a známých předků. Rodokmen budoucích štěňátek na pedigreedatabase najdete zde. Štěňátkům bude vystaven FCI průkaz původu od Českomoravské kynologické unie (ČMKU). Štěňátka budou odcházet do nových domovů po dokončení 8 týdnů věku, budou pravidelně odčervovaná, min. 1x očkovaná, čipovaná, plně socializovaná, dle svého věku, se základními hygienickými návyky. Obdrží od nás mezinárodní pas (očkovací průkaz), startovací balíček s výbavou a krmením pro štěňátko do začátku a spoustu tištěných informací ohledně dosavadního vývoje a rad a doporučení ohledně výchovy a vývoje štěňátka do budoucna. Každému štěňátku pořizujeme spoustu fotografií a videí, které průběžně denně zasíláme budoucím majitelům na WhatsApp, aby mohli sledovat jejich vývoj, dokud budou ještě u nás a aby věděli, jak se štěňátka mají, co zrovna ten den dělali a jak rostou. V neposlední řadě garantujeme všem majitelům celoživotní chovatelský servis. Návštěva budoucích majitelů štěňátek je u nás možná hned po prvním očkování (z důvodu bezpečnosti štěňátek), tj. cca od 6,5 týdne věku.

Před odchodem do nových domovů procházejí u nás štěňátka povahovým testem (Volhardův osobnostní test), kde se prověří jejich charakterové vlastnosti a předpoklady. Na základě výsledků z tohoto testu, plánovaného využití štěňátek budoucími majiteli a po dohodě s nimi vybíráme ta nejvhodnější štěňátka pro ty nejlepší rodiny, aby si spolu co nejlépe „sedli“.

Uvítáme pro štěňátka aktivní rodiny, které jim poskytnou adekvátní vyžití, dobré zázemí a hlavně spoustu lásky. Od budoucích majitelů vlastně očekáváme jediné, že vytvoří pro štěňátko perfektní milující domov se vším, co k němu patří. Budoucí chov ani výstavy nejsou pro nás podmínkou, nicméně pokud se pro ně do budoucna rozhodnete, potomci z tohoto spojení Vám pro to budou důstojnými parťáky a my Vám rádi poskytneme veškerý chovatelský servis, informace a vše potřebné, abyste je se svými parťáky hravě zvládali.

Jsme schopni štěňátka exportovat téměř do celého světa, máme již odchovy žijící v USA, Mexiku, Číně, Španělsku, Bělorusku, VB, Irsku, Finsku i celé střední Evropě.

Pokud budete mít na nás jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat.

Rodiče:

Rodiče jsou do 4 generací nazpět zcela nepříbuzní.

Matka – Diamond – Daiminky absolutně největší přednost je její dokonalá povaha. Je přátelská, veselá a zcela nebojácná. Miluje všechny lidi i zvířata a je úžasná k dětem, má až canisterapeutické sklony. Je to ten nejlepší parťák, jakého si člověk může přát, své nejbližší bude následovat třeba až na kraj světa a splní cokoliv, co jim na očích uvidí. Je to prostě velký pohodář a miláček všech. Nečekejte od ní ostrého hlídacího psa, Daiminka je spíše vítací typ. Za plotem občas štěkne, tak zastraší svou velikostí a vzhledem, ale pachatele spíš olízne, než aby ho zastavila. Když jí nabídneme nějakou akci, je okamžitě připravená vyběhnout do přírody, na výlet nebo i na závod. Ne nadarmo dosáhla jako první fena BŠO v historii na titul Makáč roku a Mistr vytrvalostních sportů, za její celoživotní úspěchy ve sportu. Běhá s námi canicross, překážkové závody i scootering. Je výborný tahoun, srdcař a miluje závodění, adrenalin i zdolávání všelijakých překážek. Během závodů přelézá, podlézá, plave, nemá problém se stísněnými prostory ani např. s bahnem, pokud je potřeba jde do všeho po hlavě. Je výborná i jako učitel pro začínající běžce, často ji půjčujeme na běhání i ostatním lidem a nemá absolutně žádný problém běžet i s někým, koho sotva zná.

Má celoročně výborný pigment, extrémně temné oči, drápy, silnou kostru, výrazný hrudník a perfektní stavbu těla.

Na výstavách dosáhla za svůj život řady prestižních ocenění – je Multi Grand Šampionka, Multišampionka i Junior šampionka několika zemí

Diamond je stále ve výborné kondici a těší se i ve svých téměř sedmi letech stále perfektnímu zdraví. V závodní sezóně je krásně nasvalená a při výšce 59 cm váží kolem 31 kg. Má výborné zdravotní výsledky všech možných povinných i nepovinných genetických testů, které jsme nad rámec provedli, tak má ty nejlepší předpoklady přivést na svět krásná a zdravá štěňátka.

  • HD A (kyčle v pořádku)
  • ED 0/1 (lokty v pořádku)
  • LTV 0  (přechodový obratel – negativní na tuto malformaci)
  • MDR1 +/+ (mnohočetná léková resistence – čistá po rodičích)
  • DM n/n (degenerativní myelopatie – čistá po rodičích)
  • plnochrulpá, nůžkový skus

Více o Diamond se můžete dočíst i na její osobní stránce zde, najdete tam i mnoho jejích fotek a videí.

Otec – Joffrey – domácky „Géckyl“ je krátkosrstý pes importovaný z Ruska a žijící v chovatelské stanici „du Lac de Garm“ ve francouzském regionu Rhone-Alpes. Povahově je to pohodář a velmi rád rozdává pusinky, stejně jako Daiminka. Povahou se k sobě oba skvěle hodí a očekáváme, že by tak mohl vzniknout výtečný a povahově velmi vyrovnaný vrh. Jakožto pes není až tolik mazlivý a rád si drží svůj odstup a důstojnost. Ke svému člověku je vždy oddaný a loajání. Snáší velmi dobře přítomnost jiných zvířat, vychází v pohodě s jinými pejsky – fenami i samci. Je velmi dynamický a hravý. Miluje skákání do vody a aportování, jen velmi nerad míček odevzdává.

Jeho srst je sněhobílá, bez rezavého zbarvení. Má velmi tmavý pigment, krásnou majestátnou hlavu s mužným výrazem a výborným tvarem uší. Perfektně rovnou linii hřbetu, silnou kostru. Se svými necelými 63 cm je na psa spíše nižšího vzrůstu, což by mohlo pomoci neustálému problému přerůstání štěňat nad povolené výšky.

Jeho zdravotní výsledky jsou ty nejlepší možné a v šesti letech je stále velmi fit:

  • HD A (kyčle v pořádku)
  • ED 0/0 (lokty v pořádku)
  • LTV 0  (přechodový obratel – negativní na tuto malformaci)
  • MDR1 +/+ (mnohočetná léková resistence – čistý)
  • DM n/n (degenerativní myelopatie – čistý)
  • NAH +/+ (dwarfismus – čistý)
  • DNA profil
  • plnochrulpý, nůžkový skus

O plemeni v krátkosti:

Bílý švýcarský ovčák je velmi společenský a loajální pes, který svoji rodinu nade vše miluje a udělá pro ni takřka cokoliv. Je zároveň velmi všestranný a co se týče jeho využití nabízí velmi široké možnosti. Akční jedinci se rádi realizují v různých sportech (canicross, agility, dogfrisbee, coursing…) či při výcviku poslušnosti. Klidnější jsou zase výborní canisterapeuti, sutináři. Milují nosework a jsou to zkrátka výborní parťáci pro každou příležitost. Obecně jsou citlivějších povah, proto je vhodné k nim přistupovat jemně a vychovávat a cvičit je pozitivním přístupem. Bílý ovčák je vhodný i k dětem, zpravidla děti milují a rádi si  s nimi hrají. Je možné je chovat v bytě, při dostatečném fyzickém i psychickém vyžití budou spokojení jak v domě se zahrádkou, tak i v panelákovém bytě. Lidem s menšími či žádnými předchozími zkušenosti s pejsky nabízíme vždy rady a pomoc s výchovou, tak není problém je svěřit i do rukou prvopejskařů.

Natáčeli jsme s našimi pejsky ve spolupráci s Tlapka TV do atlasu plemen pro web spokojenypes.cz medailonek plemene BŠO, shlédnout jej můžete zde.

Rodokmen

Excellent
Pappelpark JOFFREY
Arden Sol Bastian
VICE WW AND MULTI CH
Fuego Biala Pasja
VWW, INT CH, Grand CH, Multi CH, CH of reproduction
Aron
CH PL, CH LT, JCH PL
Cassyopeya Taien
V WORLD WINNER 2017,CH RUS,PL,LT, OKD 1
Rutta'x Royalty Kathreen
BBI World Winner 2008, CZ Club Winner 2008, BaltW'09, LVW'10, BH
Cherokee Baltic Beauty Du Bois Des Ternes
Born to Win White Angela
Pappelpark Vlasta
JCHRUS, CHRUS, CHRKF, OKD 1
Unbesiegbarer Weisser Wolf vom Sutumer - Grund
Kentalo vom Sutumer Grund
ISCH C.I.B ISVetCh RW-17 CH VA1 DTVDH,DT.JU.
Vajra Diamont of Haely`s Future
JCH RUS, CH RUS, OKD 3
Beatrisa Brilans Blizard
JCH RUS, CH RUS, OKD 2
Damiodar White Vein
JCH RUS, CH RUS
Djuli White from South Africa
Grand Šampion Slovenska Grand Šampion Bosny a Hercegoviny Grand Šampion Kosova Klubová Grand Šampionka Šampion ČR Šampion Slovenska Šampion Litvy Šampion Černé Hory Šampion Srbska Šampion Kosova Šampion Bosny a Hercegoviny Junior šampion Slovenska Junior šampion Litvy Klubový šampion Open Slovakia Dog Cup 2018 - 1. místo (vítěz plemene) BOG Junior BIG 1 (Best in Group) multi BOB Junior BOB (BOJ) multi CACIB/CAC/CAJC Dítě a pes 3-9 let - 1. místo Makáč vytrvalostních sportů 2018 Mistr vytrvalostních sportů 1. místo na speciálu pro BŠO v překážkovém běhu - junior 1. místo Extreme dog race 1. místo Wild Grizzly
Grand Ch BG, Multi CH (Balkan, LT, BG, RO, PL), JCh PL
MADISON P'tits Loups d'Amour
Multi CH (DE, CZ, FR, DK, LU), Multi JCh, TAN FH2
Juan Aiko P'tits Loups d'Amour
Juan of Skah Dakota
Chérie Perly Vom Sutumer Grund
Hangun P'tits Loups d'Amour
CAC
Lothians Vencer Kann Schimmelpfeng
Angun White Viper du Bois des Ternes
CH HU, Multi JCh (PL, BG, SRB, HR, Balkan), Grand JCh BG, Poland club winner 2017
DIAMOND PRINCESS del White Conero
CH IT, CH Repro
Bacco di Casa Rovai
CH IT GPE
Quai Yukon vom Sutumer Grund
True Love of White Wolves Home
Multi CH, JCh, JTopdog, TANC, BH
Rosehill Duchesse de Brabant
EST JW06, Balt CH
Born to Win White Angel
Coolabah Glamour Girl Mist

Spojte se s námi

Kontakty

Ing. Miroslava Lajbnerová

miroslava-lajbnerova

Adresa

Kročehlavská 67272 01 KladnoČeská republika
...již 24 let s bílými ovčáky

Napište nám

Jaký je dnes rok? *
Souhlasím se Zásadami ochrany osobních údajů. *